Yüksekte Çalışma da Uyarı Levhaları, çalışma koşulları içerisinde çalışanların ya da ziyaretçilerin tehlikeli olan bölgeleri anlamaları, hangi alan içerisinde nasıl bir koruma tedbirinin alınacağının bildirilmesi amacıyla levhalar kullanılmaktadır. Her çalışma alanına özgü levhalar bulunduğundan dolayı oldukça çeşitlidir.
Fabrikalarda, hastanelerde, işletmelerde, devlet kurumları ve tüm iş yerleri içinde bu levhalar kullanılmaktadır. Bu levhalar doğal afetlerden, yangınlardan ve iş kazaları gibi pek çok durum içerisinde yol gösterici olmaktadır. Yön bulmak, dikkat göstermek, güvenlik ve bilgi amaçlarıyla kullanılan bu levhalar anlama ya da yorumlamak da iş güvenlikleri tarafından verilen eğitimler ile mümkün olmaktadır.
İşyerlerinde karışıklık oluşmasını önlemek, hem meslek hastalıklarının hem de yaşanacak olan iş kazalarının önüne geçilmesi konusunda levhalar büyük oranda yardımcı olmaktadır. Levhalar iş yerlerinin doğal bir parçası haline gelmiştir. Karanlık olan ortamlarda da yol gösterici olmaları amacıyla elektrikli, fosforlu aynı zamanda ışıklı bir şekilde montajlanması gereklidir. Bu levhaların yol gösterici olmaları hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple de periyodik bir şekilde kontrol edilmesi gerekmektedir. Çalışanların daha sağlıklı bir şekilde çalışmaları da oldukça önemlidir.
İş sağlığı ve güvenliği uyarı levhaları tehlikeli olan birimleri ya da riskli olan bölgeleri tanıtarak ziyaretçi ve diğer birimler de çalışanların daha dikkatli olmalarını sağlamaktadır. Dikkatsizliklerin yaşanmasının da önüne geçilmektedir.
İşyerlerinde en çok kullanılan uyarı levhaları;
Yüksekte çalışanlar için kullanılması gereken iş sağlığı güvenliği uyarı levhaları;
Düşme riski yüksek olan çatılar üzerinde yapılmakta olan çalışmalarda koruma korkulukları kullanılmalıdır. Koruma korkulukları açısından sadece ağ ya da en fazla 10 cm genişliğinde olan tellerle örülmüş olan örgü ağları kullanılmalıdır. Koruma sistemleri açısından kullanılması gereken ekipmanlara statik hesapları yaptıktan sonrasında karar verilmelidir.
Yüksekten düşme riski bulunan alanlarda çalışma gerçekleştirilirken emniyet halatları gerilmelidir. Emniyet kemerleri ise bu kullanılan halatlara uygun olan aparatlar kullanılarak bağlanmalıdır. Talimatlara uygun olacak bir şekilde kullanılmalıdır.
Belediye sınırları içerisinde yer alan meskun bölgeler üzerinde, yapılan yapı kazılarına başlanmadan öncesinde yapı alanlarının çevresini uygun bir malzeme kullanarak koruma altına alınmalıdır.
Kazı tahkimatlarını uygun olan dayanımda oluşturmalısınız. Payandalar kullanarak desteklemelisiniz.
Kazı alanı içerisinde inip çıkarken tahkimatların kullanılmaması açısından merdiven kullanılmalıdır.
Düşme riski bulunan yerlerde düşme riski levhaları bulundurulmalıdır. Hem çalışanların dikkati açısından hem de etrafta olanların güvenliği açısından levha bulundurulması oldukça hayati bir önem taşımaktadır.
Düşmeyi önlemek için çalışanların giydiği ayakkabıların altı kaymaz olmalıdır.
Gece çalışmaları açısından çalışma bölgesinin ışıklandırılması yapılmalıdır.
Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. General OSGB
Web Tasarım: Akademi Grafik