Yaklaşık her 3 dakikada 1 iş kazası meydana gelmektedir. Her 4 saatte 1 kişi iş kazası nedeniyle hayatını kaybetmektedir. İş sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli bilincin sağlanması için yürürlükte olan yasalara uyulması zorunludur.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 10. Maddesi gereği İşverenler, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin saptanması ve bertaraf edilmesi için Risk Analizi / Risk Değerlendirmesi yapmak zorundadır.
İşletmenin çalışması sırasında ortaya çıkabilecek olan iş kazası risklerinin önceden belirlenmesi ve ayrıntıları tanımlanıp değerlendirilmesi için yapılan tüm işlemleri kapsayan çalışmalara risk analizi denir. İş güvenliği uzmanları tarafından yapılan risk analizleri riskleri minimize edecek veya tam olarak ortadan kaldıracak önlemlerin alınmasıdır.
Çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta yer alan her bir işletme için farklı bir sistem uygulanır. Sınıfı belirlendikten sonra iş yerleri sınıflarına göre 2,4 ve 6 yılda bir analizlerini yenilemek zorundadırlar.Tehlike
İşyeri bina ve eklentilerinde alınacak sağlık ve güvenlik önlemlerine ilişkin yönetmelik (RG–25369) gereğince;
Elektrik tesisatı yangın ve patlama tehlikesi yaratmayacak şekilde projelendirilip tesis edilecek ve çalışanlar doğrudan veya dolaylı temas sonucu kaza riskine karşı korunacaktır. Elektrik tesisatı ve koruyucu cihazlar kullanılan voltaja, ortam şartlarına ve yürürlükteki mevzuata uygun olacak, yetkili kişiler tarafından işletilecektir.
Yüksek gerilim ile ilgili çalışmalar işin türüne göre farklı güvenlik önlemleri gerektirebilmektedir. Bu kurallar yalnızca genel bilgi amaçlı verilmiştir.
Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. General OSGB
Web Tasarım: Akademi Grafik