Geçerli bir meslek arayanların akıllarında olan iş güvenliği uzmanlığı hakkında merak ettiğiniz tüm konuları yazımızın devamında bulabilirsiniz. İş güvenliği uzmanı nasıl olunur? Sorusu başta olmak üzere iş güvenliği uzmanı olmak için gerekli şartlar, eğitim durumu gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi olmanızı amaçlamaktayız. Şimdi sırası ile iş güvenliği uzmanlığı hakkında merak edilenleri irdeleyelim.
Eğer iş güvenliği üzerine çalışmayı düşünüyorsanız, ilk araştıracağınız konulardan biri de iş güvenliği uzmanı nasıl olunur? Konusudur. Bu soruyu cevaplayarak sizlere bir yol gösterici olmayı hedefledik. İş güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız taşımanız gereken mezuniyet şartlarına sahip olmalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen eğitim kurumlarının hazırlamış olduğu eğitimlere katılarak, Genel Müdürlüğün yaptığı sınavlara katılmak ve bu sınavlarda başarılı olmak durumunda alınan İş Güvenliği Uzmanı Belgesi ile iş güvenliği uzmanı olunmaktadır. İş güvenliği uzmanı olmak için sınavlara yeterli düzeyde hazırlanmaya özen göstermenizi önermekteyiz. Çünkü iki defa sınavı kazanamayanların tekrardan eğitim görmesi öngörülmektedir.
Çalışma hayatına iş güvenliği uzmanı olarak devam etmek isteyenlerin bilmesi gereken ve çoğu kişinin de merak ettiği iş güvenliği uzmanı olma şartları nelerdir? Konusu üzerine bilgileri aktaracağız. İşte tüm ayrıntıları ile iş güvenliği uzmanı olma şartları;
Başlıca eğitim şartlarını oluşturmaktadır. Bu bölümlerden herhangi birinden mezun olunması halinde;
İş güvenliği uzmanı olabilme şartlarını yerine getirmiş olmaktadırlar.
Eğitimin hayatımızdaki öneminin büyük olduğunu söyleyerek konumuza başlayalım. 4+4+4 Sistemli eğitim sistemi ile zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. Ancak günümüzde halen daha eğitimin önemini kavrayamamış olan insanların eğitimlerini yarıda bıraktıkları da bir gerçektir. Günümüzde birçok meslek için en az mezuniyet şartı Lise olmaktadır. Peki, Lise mezunu iş güvenliği uzmanı olabilir mi? Bu soruya üzülerek cevap vermekteyiz ki minimum iki yıllık eğitim veren üniversitelerin iş güvenliği uzmanlığı bölümünden mezun olmak ve 4 yıllık eğitim veren mühendislik, mimarlık ve teknik öğretmenlik gibi lisans eğitimini tamamlamış olan kişiler iş güvenliği uzmanı olabilmektedirler.
Günümüzde üniversite eğitimi almış olan kişilerden en az 10 kişiden 7 si İşletme mezunudur. İşletme mezunlarının iş olanakları çeşitli olup, farklı sektörlerde çalışma imkanı bulabilmektedirler. Ancak herkes, hayalindeki mesleği yapamamakta, bazen de farklı bir bölüm daha okuyarak ikinci bir üniversite eğitimi almaktadırlar. İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü bu zamanda iş sahibi olmanın kıymetinin bilinmesi gerekmektedir. Nice üniversite mezunu şu an halen daha iş bulma kurumundan gelecek haberleri beklemektedir. Ayrıca kamuya memur olmak isteyen lisans eğitimi almış olan kişiler kamu personeli sınavına girip, başarılı oldukları halde halen daha atama beklemektedirler. Görüldüğü üzere milyonlarca üniversite mezunu bu şekilde işsiz olarak beklemektedir. Akıllara gelen sorulardan birini daha yazımızın bu bölümünde cevaplayamayı uygun buluyoruz. İşletme mezunu iş güvenliği uzmanı olabilir mi 2019 yılında şartlarda bir değişiklik var mı? Malesef ki işletme mezunları bu kapsam dışında kaldığı için iş güvenliği uzmanı olamamaktadırlar. İş güvenliği uzmanı olmak isteniyor ise İşletme Mühendisliği alanından mezun olunması gerekmektedir.
Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. General OSGB
Web Tasarım: Akademi Grafik