Diğer Sağlık Personeli Belgesi Nasıl Alınır? (İşyeri Hemşiresi Eğitimi)

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri tarafından işyerlerine görevlendirilen iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile iş yeri hekiminin yanı sıra diğer sağlık personeli de önemli işlevleri yerine getirmektedir. Çeşitli bölümlerden mezun olan ve bu görevde istihdam esilmek isteyen kişiler diğer sağlık personeli belgesi nasıl alınır konusunda birçok araştırma yapmaktadır.

general osgb banner

Diğer sağlık personeli genelde iş sağlığı ve güvenliği uzmanının özelde ise iş yeri hekiminin yürüttüğü hizmetlere yardımcı olmaktadır. İşin sağlık ve doküman kısmında oldukça yetkindirler. İşletmenin çeşitli sağlık kayıtlarını tutarak çalışanların periyodik muayenelerini takip eder.

Kimler Diğer Sağlık Personeli Belgesi Nasıl Alabilir?
Kimler İşyeri Hemşiresi Belgesi Nasıl Alabilir?
Diğer Sağlık Personeli Belgesi Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?
İşyeri Hemşiresi Belgesi Nasıl Alınır?

Bir kişinin istenen bölümlerden mezun olması sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açılan ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavda istenen taban puanı alan kişiler diğer sağlık personeli belgesi almaya hak kazanmaktadırlar.

Daha fazla '' Diğer Sağlık Personeli '' hakkında bilgi için hemen generalosgb.com/diger-saglik-personeli.html bağlantısını ziyaret etmelisiniz. Hazırladığımız içeriklerde İSG, İş Güvenliği Uzmanlığı ve İşyeri Hekimliği alanında güncel gelişmeleri takip edebilir ve bu sektördeki sorularınıza çözüm bulabilirsiniz.!

Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği bilim dalında master derecesi alanlar da diğer sağlık personeli belgesi alabilirler. Bunun yanı sıra Çalışma Bakanlığına bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uhdesinde fiili olarak beş yıl çalışmış kişiler de diğer sağlık personeli olmak için başvuruda bulunabilirler.

Kimler diğer sağlık personeli belgesi alabilir?

Kimler diğer sağlık personeli belgesi alabilir konusunda birkaç lisans ve ön lisans bölümü sıralanmaktadır. Çevre sağlık teknikeri, acil tıp teknisyeni ve sağlık memuru gibi ön lisans bölümleri ile hemşirelik gibi ön lisans ve lisans bölümü diğer sağlık personeli belgesi alabilir. Ayrıca Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından işyeri hemşiresi olmaya hak kazanan kişiler de bu görevi yürütebilir.

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından İSG-KATİP modülü üzerinden görevlendirilen diğer sağlık personeli iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bütünsel olarak değerlendirildiğinde her üç uzmanlık alanın da çalışma sahaları farklı olsa da hizmet ettikleri hedef ve ulaşmak istedikleri amaç ortaktır.

Yapılan sınavlar 100 puan üzerinden hesaplanmaktadır ve taban puan olarak 70 puan alınması şartı istenmektedir. Bu puanı alan kişiler daha sonraki başvuru sürecinde gerekli belgeleri hazırlamalıdır. Eğitimlerde aktarılan konuları başarı ile geçmek, bunları sınavda uygulayarak istenen nitelikte bir diğer sağlık personeli olmak, iş hayatında başarılı olunmasını kolaylaştırmaktadır.

diğer sağlık personeli belgesi nasıl alınır?

Diğer sağlık personeli olmak için ne yapmak gerekir?

Diğer sağlık personeli olmak için Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde verilen ve program çerçevesi Bakanlık tarafından belirlenen eğitimleri tamamlamak gerekiyor. Toplamı 90 saatten az olmamak koşulu ile bu eğitimleri uzaktan eğitim metodu ile de alabilirsiniz. Ancak 45 saat kadarı uzaktan eğitim metodu ile alınıyorsa diğer 45 saati yüz yüze eğitim olarak alınmak zorundadır.

Saha eğitimleri ile iş başı eğitimlerinin uygulamalı olarak sürdürülme zorunluluğu olduğu için yüz yüze eğitim uygun görülmüştür. Eğitimler tamamlayan ve gerekli şartları taşıyanlar Bakanlık tarafından yapılacak olan sınava başvuruda bulunabilirler.

Herhangi bir eğitim almadan sınava girebilecek aday statüsünde olanlar ise istenen bölümlerden sınav başvuru tarihinden önce mezun olmaları şarttır. Hizmet süresi olarak ön görülen 5 yıllık şart da sınav başvur tarihleri döneminden önce tamamlanması gereken koşullardan biridir.

Eğer bir işyerinde tam zamanlı iş yeri hekimi görevlendirmesi varsa diğer sağlık personeline ihtiyaç duyulmaz. 10 ve üzeri çalışanı bulunan çok tehlikeli sınıftaki işletmelerde ise diğer sağlık personeli görevlendirmesi yapılmalıdır.

Diğer taraftan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde tam zamanlı diğer sağlık personeli istihdam edilmek zorundadır.

Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. General OSGB
Web Tasarım: Akademi Grafik 

  • Oruç Reis Mahallesi Tekstilkent Ticaret Merkezi 10 AU 102 Esenler/İstanbul
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.